2013. október 29., kedd

Könyvtári éjszaka – Krimiest

Egy borongós októberi őszi estén történt, pontosan október 22-én, a város utcáira már leszállt a fekete éjszaka, az iskola folyosói és tantermei is üresen, elhagyatottan álltak. A könyvtár előtti sötét folyosón sötét alakok gyülekeztek. Volt azon az estén valami félelmetes, valami hátborzongató a levegőben. Tudtam, hogy ma itt még vér fog folyni. Bandákba verődve álldogáltak, és gyanúsan várakoztak, halkan suttogtak maguk között.
Vajon ki ölte meg Karapáncs Piroskát, iskolánk nevezetes tanárnőjét? 28 évet húzott le a katedrán. Az iskola volt a mindene, sokszor késő estig benn tartózkodott az épületben. Egy este azonban nem ment haza, és másnap nem jött be a munkahelyére, holtan találták…
A diákjai szerették, kollégái tisztelték. Nincs, aki értené, hogy miért tették el láb alól.
Tehát ezért jöttek, ezért, hogy felderítsenek egy „bűntényt”, hogy ki tette, miért, hol, hogyan, és mikor? (A sztori, csak kitalált történet, mindennemű hasonlóság csak a véletlen műve.)
A csapatok elindultak a rémisztően sötét folyosókon, melyeken csak az elemlámpák fényében tudtak tájékozódni. Időnként vérfagyasztó sikolyokat hallatva helyszínről-helyszínre vándoroltak, keresték a nyomokat (tablókon, szekrényekben, virágtartóban, stb.) az informátorokból próbálták az információkat „kiszedni”, ha kellett a vesztegetéstől sem riadtak vissza, sőt a számzáras lakat kódjának megfejtése sem állította meg őket. Titkos helyszíneken, elrejtett borítékok után kutattak. Az egyik borítékon, melyet sikerült megszereznem, ez állt.: „A hajdani tornaterem öltözője volt e pici terem. Előterében nézz körül, s egy boríték kezed ügyébe kerül!”
A bűntény felderítésében segítségükre volt Gregory Forest, alias Erdős Géza (érted ugye?), aki egy illegális játéktermet üzemeltetett, ahová viszont nem volt könnyű bejutni. Megtudták, hogy Forest részt vett egy iskolánk ellen irányuló összeesküvésben. Erre bizonyíték is van: egy tabló, a suli folyosóján, ami az apokalipszist ábrázolja, a tablón még van egy fatábla is, a tábla mellett kígyóval és koponyával. Ezt a tablót kellett megtalálniuk a csapatoknak ahhoz, hogy bejussanak a terembe, ugyanis a táblán lévő szöveg volt a jelszó a játékterem bejáratánál.
George Eastern (alias Pasku Györgyi) az alvilág egyik besúgója, pedig látta, hogy ki követte el a szörnyű tettet, de legutóbb úgy megverték cimborái, hogy csak igen/nem válaszokat tudott kinyögni. Minden egyes válaszáért 100 Ft-ot kért, ezért aztán jól meg kellett gondolni, hogy mit kérdezzenek a „nyomozók”.
A bűntény felderítése után szörpöt és pattogatott kukoricát fogyaszthattak a „detektívek”, sőt, akinek volt kedve készíthetett magáról rabosító fényképet is. A legjobb a 13.E osztály csapata lett, ők gazdálkodtak legügyesebben a pénzükkel és válaszoltak helyesen arra a kérdésre, hogy ki, mikor, hol, hogyan, és miért ölte meg az áldozatot.

Most ugye azt kérdezed, hogy mégis ki tette? És hol, és mikor, és miért? … Ezt csak azok tudják, akik ott voltak, és ők is titoktartási fogadalmat tettek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése