2010. március 2., kedd

Hogyan legyen menő iWiW adatlapunk

Nemrég böngészgettem neten és találtam egy jópofa bejegyzést a címben szereplő témában. Íme:

 • A születési név mezőbe csak a lúzerek írják be a születési nevüket, az igazi agyak ide születési évüket, esetleg szülinapjukat pötyögik be.
 • Becenevet körültekintően válasszunk: ha lányból vagyunk lehetőleg szerepeljen benne a “baby”, “sexy”, “cyca” szavak egyike vagy mindegyike, az “i” betűk helyett szigorúan “y”-okat használjunk. Díszítsük nevünket “~”, szívecske, középpont, stb. karakterekkel, úgy lesz igazán fantasztikus. Fiúk lehetőleg kemény, cyber hangzású neveket használjanak, amin soha senki nem hívja őket (”cybertron”, “Robo_MaTRiX”, “Gun_Wizard_3o3”).
 • Országnak, városnak lehetőleg Dél-Tadzsikisztán valamelyik frekventáltabb települését nevezzük meg, ha frappánsak szeretnénk lenni, sohasem a valódi tartózkodási helyet írjuk ide.
 • Csillogtassuk meg intellektusunkat és finom humorunkat a beszélt nyelvek kiválasztásánál is. Csak a felvágósak töltik ki ezt a mezőt valós adatokkal, mi írjunk ide inkább minél nagyobb ökörséget: “fárszi”, “urdu”, “tádzsik”, “malajalam”, “zulu”, és a lista még folytatódhatna.
 • Nem ember, aki nem tölti ki a titulus mezőt. A legmenőbbek nem a megszokott rövidítéseket használják (melyek közöl egyértelműen az “Özv.” választása az überpoénos), hanem maguk kreálnak mindenféle frappáns (nak vélt) előtagokat, mint pl. “nagyf*rkú”, “p*ncivadász”, “lesújt rád”, “téged is figyel”, stb stb. Ha kedveljük a versenyt, akkor bizonyára elsők szeretnénk lenni ismerőseinknél, a titulus mező ebben is segíthet: “0000000”, “AAAA” és a többi, a lehetőségek tárháza végtelen.
 • A családi állapot mező szintén a mi (és ismerőseink) mulattatásunkra került oda, használjuk ezt is a lehető legkreatívabban, tizennyolc év alatt egyértelműen az “özvegy” az, ami a leginkább megmutatja, mennyire viccesek is vagyunk.
 • Megcsillogtathatjuk műveltségünket a “Magamról” mezőben. Véletlenül se legyen magunkról egy eredeti gondolatunk, sokkal jobb, ha egy mindenki által ismert, elcsépelt idézetet (pl. “Divatos ruhákat bárki vehet magának, stílust nem”, ” A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg” vagy hasonlók) biggyesszünk ide.
 • Az “Ezt csinálom, mikor dolgozom” mezőt ill. az “Ezt csinálom, mikor nem dolgozom” mezőt is az eddigiek szellemében töltsük ki: frappáns, sokatmondó, informatív, egyéni tartalommal. Javasolt példák: “dolgozom”, “nem dolgozom”, “pihenek”, “sajnálom azokat, akik dolgoznak”, stb. A fenti két mező közül bármelyikben használható, attól függ, mennyire akarunk humorosak lenni.
 • A kisállatok mezőbe nagyon vicces, ha beírjuk, hogy “öcsém”, “húgom”, “bátyám”, stb.
 • A kapcsolatfelvételi mezőkbe mindenhova írjunk be valamit, még akkor is, ha fogalmunk sincs, mi pl. az ICQ szám, az “őőőő”, “miez”, “nincs”, “:)”, “titok” (sic!), “találd ki” biztos sikerrel kecsegtetnek. Az übertuti, ha úgy csinálunk, mintha az ICQ számot az IQ számmal kevernénk össze, és írjuk ide be, hogy “jó magas” vagy hasonlót, és utána röhögjünk a sok majmon, akik azt hiszik, hogy mi ilyen sötétek vagyunk, közben csupán a humorunk jól fejlett.
 • A képfeltöltésnél is járjunk el hasonlóan igényesen, képeinknek lehetőleg címként az alábbiakat adjuk: “:)”, “;)”, “hmmm ;) ”, “.”, “..”, “…”, “dscf8743.jpg”, “212384752436548.jpg”, a lényeg az informatívság. Az sem árt, ha képeket rámolunk fel Ferrarikról (”Az autóm :) ” képaláírással), Playboy-nyuszikról (”A csajom :) ” képaláírással), stb, hadd vakuljon a sok lúzer.
 • Iskoláinkat, munkahelyeinket is úgy töltsük ki, hogy látszódjon vicces lazaságunk belőle. (Pl. írjuk ide kedvenc kocsmánk nevét, különben esetleg valamelyik lúzer munkatársunk/iskolatársunk ránk lel, pedig éppen elég őket bámulni az iskolában/munkahelyen.)
 • Általános irányelvként fogalmazható meg, hogy helyesen még akkor sem írjunk, ha esetleg véletlenül két osztálynál többet végeztünk. A “-ban/-ben” helyett következetesen “-ba/-be”-t használjunk, sokkal szebb az. Írásjelek helyett sokkal szebb, ha szmájlikat meg MSN-es gombkombókat használunk, mint pl. az “(L)”, ez nagyon jól mutat írásban. Szintén jó benyomást tesz a “j/ly” kérdéskör illetve az egybeírás/különírás megfelelő alkalmazása.

Remélem sikerült pár tanáccsal szolgálni, hogy a Ti iWiW-es profilotok is igazodjon a kor diktálta magas elvárásokhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése